Για την ελπίδα

20.00
Επιμελητής :
  • Σταύρος Ζουμπουλάκης
Σειρά :
  • Συναντήσεις 10
ISBN :
978-960-8053-74-8
Χρονολογία έκδοσης:
2020
Αριθμός Σελίδων:
560
0154
Σε Απόθεμα
+

Μετά από ένα συνέδριο για την αγάπη και άλλο ένα για την πίστη, ήταν φυσικό και αναμενόμενο να συνεχίσουμε με την ελπίδα, ολοκληρώνοντας το μεγάλης σημασίας χριστιανικό τρίπτυχο. Η ελπίδα είναι χωρίς αμφιβολία μια ιουδαιοχριστιανική ιδέα, ενώ στην Αρχαία Ελλάδα, όπως γενικώς πιστεύεται, απουσιάζει. Αληθεύει άραγε τούτη η γενική πεποίθηση ή μήπως υπάρχει περιθώριο και για έναν αρχαιοελληνικό λόγο περί ελπίδος; Τα τέσσερα πρώτα κείμενα του τόμου θέτουν και συζητούν αυτό ακριβώς το ερώτημα. Όλα τα υπόλοιπα προσπαθούν να κατανοήσουν την ελπίδα, είτε για τη μεγάλη εσχατολογική ελπίδα πρόκειται είτε για τη μικρή, καθημερινή ή κοινωνική ελπίδα, να την οριοθετήσουν από άλλες έννοιες, είτε συγγενικές (προσδοκία) είτε αντίθετες (απελπισία, απόγνωση, κατάθλιψη, κυνισμός) είτε ικανές να συνυπάρχουν μαζί της (φόβος), και να συζητήσουν, τέλος, κάθε είδους πολιτικές μεταφράσεις της. Η έκδοση του δέκατου τόμου των Συναντήσεων, ανάμεσα σε ανθρώπους που σκέφτονται τα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και συνύπαρξης στο πλαίσιο του εκκοσμικευμένου Λόγου και σε εκείνους που τα σκέφτονται στα όρια της πίστης, είναι καλή αφορμή για να αποτιμηθεί συνολικά το εγχείρημα αυτό του Άρτου Ζωής.

Οι συγγραφείς του τόμου: Κώστας Ανδρουλιδάκης, Αθανάσιος Αντωνόπουλος, Στέλιος Βιρβιδάκης, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Χρήστος Καρακόλης, Διονύσης Καψάλης, Παύλος Κόντος, Κωνσταντίνος Κορναράκης, Σάββας Μιχαήλ, Πορφύριος Νταλιάνης, Γιάννης Παπαδογιαννάκης, Ελένη Περδικούρη, Σπύρος Ράγκος, Θάνος Σαμαρτζής, Γιώργος Φαράκλας, Αντώνης Χατζημωυσής.

Δείτε στον σύνδεσμο https://oanagnostis.us4.list-m... την παρουσίαση του βιβλίου από τον Σπύρο Κακουριώτη (Ο αναγνώστης, 14/1/2021).

Επιμελητής :
  • Σταύρος Ζουμπουλάκης
Σειρά :
  • Συναντήσεις 10
ISBN :
978-960-8053-74-8
Χρονολογία έκδοσης:
2020
Αριθμός Σελίδων:
560