Έκπτωση 20%
Oscar Cullmann

Η προσευχή στην Καινή Διαθήκη

Δοκίμιο απάντησης σε σύγχρονα ερωτήματα

Παλιά τιμή: 11.00
8.80
Κερδίζετε: 2.20 (20%)
Μεταφραστής:
  • Καίτη Χιωτέλλη
ISBN :
960-344-493-6
Χρονολογία έκδοσης:
1998
Αριθμός Σελίδων:
328
0034
Σε Απόθεμα
+

"Η προσευχή δεν είναι μια θρησκευτική πράξη ανάμεσα σε άλλες. Είναι εκείνη στην οποία συγκεντρώνεται το άπαν της σχέσης με τον Θεό" (G. Ebeling). Πράξη εσώτερη και μυστική για τον καθένα, η προσευχή είναι επίσης πράξη της κοινότητας, μαρτυρία της κεκρυμμένης παρουσίας του Θεού στον κόσμο. 

Ξεκινώντας από τις δυσκολίες που συναντούν πολλοί στον τομέα αυτόν, ο Oscar Cullmann θέλει να εκθέσει με όσο γίνεται περισσότερη σαφήνεια ό, τι λέει η Καινή Διαθήκη για την προσευχή. Η μελέτη του εκτείνεται στο σύνολο των μεγάλων κειμένων, αναλύοντας λεπτομερώς τις σπουδαιότερες αναφορές στο θέμα, ιδιαίτερα το Πάτερ Ημών, την εμπειρία του Πνεύματος, την προσευχή "εν πνεύματι και αληθεία", την "αποχαιρετιστήρια ομιλία". 

Ο Oscar Cullmann επιθυμούσε ιδιαίτερα να ολοκληρώσει αυτή τη μελέτη, που την ετοίμαζε από πολλά χρόνια, φανερώνοντας έτσι τη διήκουσα γραμμή ενός εξαίρετου θεολογικού και οικουμενικού έργου. Αυτό το βιβλίο είναι, συνεπώς, ένα μείζον έργο, όπου η ιστορική γνώση, η ερμηνευτική και η θεολογία, σε διάλογο και με άλλες περιοχές της σκέψης, συμβάλλουν ώστε να αναδειχθούν οι διάφορες όψεις αυτής της προνομιακής σχέσης με έναν Θεό που δεν μπορεί να αποκαλυφθεί παρά μόνο σε μια κενωτική συνάντηση.

Μεταφραστής:
  • Καίτη Χιωτέλλη
ISBN :
960-344-493-6
Χρονολογία έκδοσης:
1998
Αριθμός Σελίδων:
328