Έκπτωση 20%
Γιώργος Καλαντζής, Σταύρος Ζουμπουλάκης, μητροπ. Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, μητροπ. Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Σταύρος Γιαγκάζογλου, π. Βασίλειος Θερμός, μητροπ. Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Νεοναζιστικός παγανισμός και Ορθόδοξη Εκκλησία

Παρεμβάσεις και τεκμήρια

Παλιά τιμή: 8.00
6.40
Κερδίζετε: 1.60 (20%)
Επιμελητής :
  • Σταύρος Ζουμπουλάκης
ISBN :
978-960-8053-41-0
Χρονολογία έκδοσης:
2013
Αριθμός Σελίδων:
184
0054
Σε Απόθεμα
+

Παγανισμός, ως θεολογική έννοια, είναι η διάκριση των ανθρώπων σε δικούς μας και ξένους, σε ανώτερους και κατώτερους, σε εχθρούς και φίλους, παγανισμός είναι η λατρεία της γης, η φωνή του αίματος και της φυλής, η έξαρση της φυσικής ρώμης. Στον παγανισμό η βιβλική παράδοση αντιτάσσει την καθολικότητα του ανθρώπινου προσώπου στην απόλυτη γυμνότητά του, το ανθρώπινο πρόσωπο χωρίς κανέναν προσδιορισμό, εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή άλλον. Η πιο ακραία έκφραση της παγανιστικής θεοποίησης της φυλής και του αίματος στην ιστορία  υπήρξε ο ναζισμός του 20ού αιώνα, τον οποίο στήριξαν, αλίμονο, και εκατομμύρια χριστιανοί.   

      Το αποτρόπαιο πρόσωπο του ναζιστικού παγανισμού αναβιώνει σήμερα στον τόπο μας με την Χρυσή Αυγή, που διακρίνει ξανά  τον κόσμο, όπως οι πρόγονοί της Γερμανοί ναζί, σε ανθρώπους και υπανθρώπους, και απειλεί την κοινωνία και τη δημοκρατία μας. Ενάντια σε  αυτή την πραγματική απειλή, η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος όχι μόνο δεν κινητοποιείται αλλά τηρεί, κατά πλειονότητα,  μια στάση σιωπής ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ρητής δημόσιας υποστήριξης!

   Το παρόν βιβλίο –το οποίο θα ήταν εντελώς περιττό, αν η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε πάρει θέση εναντίον της φονικής οργάνωσης- χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος δημοσιεύονται οι εισηγήσεις από την ομότιτλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Άρτος Ζωής, στις 26 Νοεμβρίου 2012 στην Αθήνα, και στις οποίες έχουν προστεθεί δύο ακόμη κείμενα μητροπολιτών. Το δεύτερο μέρος αποτελεί ένα μικρό απάνθισμα κειμένων της ίδιας της Χρυσής Αυγής, δημοσιευμένων στα έντυπά της, που δείχνουν χωρίς περιφράσεις το βαθύ μίσος της κατά του χριστιανισμού.

   Οι χριστιανοί πολίτες της Ελλάδος δεν έχουν σήμερα καμιά απολύτως δικαιολογία να μην πρωτοστατούν στον αγώνα εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο του Σωτήρη Γουνελά για το βιβλίο στο περιοδικό Σύναξη εδώ, εδώ κι εδώ (Σύναξη, τχ 128, Οκτ.-Δεκ. 2013).

Δείτε εδώ το κείμενο του Βαγγέλη Καραμανωλάκη στην εφημερίδα Αυγή (Αυγή, 2.12.2012).

Εδώ το κείμενο του Νίκου Μπακουνάκη (εφ. Το Βήμα, 24.05.2013).

Δείτε εδώ το κείμενο του Νίκου Ξυδάκη για το βιβλίο (Καθημερινή, 30.11.2012).

Επιμελητής :
  • Σταύρος Ζουμπουλάκης
ISBN :
978-960-8053-41-0
Χρονολογία έκδοσης:
2013
Αριθμός Σελίδων:
184